برای برقراری آتش بس در غزه

11 عضو حزب کارگر انگلیس در حمایت از غزه استعفا کردند

یازده عضو حزب کارگر انگلیس در اعتراض به عدم تلاش رهبر این حزب برای برقراری آتش‌بس در غزه از ادامه عضویت دراین حزب کناره‌گیری کردند.

به گزارش فلق پرس به نقل از خبرگزاری فارس، رهبر شورای برنلی و ۱۰ عضو دیگر این شورا در پی تصمیم «کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس مبنی بر عدم تلاش برای برقراری آتش‌بس در غزه، از حزب کارگر استعفا کردند.

شبکه «اسکای‌نیوز» در این خصوص گزارش کرد، ۱۱ عضو شورای شهر «برنلی» در بیانیه‌ای تصریح کردند که رهبر حزب کارگر انگلیس «یا قادر نیست یا اینکه نمی‌خواهد به نگرانی‌های ما توجه کند یا این‌که احساسات درون جوامع ما را تصدیق کند».

بر اساس این گزارش، «افراسیاب انور» که برای مدت ۱۰ سال در حزب کارگر بوده است اعلام کرد که ترک حزب کارگر، «تصمیم بسیار دشواری» بوده است و او در بین افرادی بود که روز پنجشنبه هفته گذشته (دوم نوامبر، ۱۱ آبان) خواستار استعفای استارمر شده بود.

یازده عضو شورای شهر برنلی، با توجه به امتناع رهبر حزب کارگر از تقاضا برای آتش‌بس در غرب آسیا، عضویت خود را در این حزب، «غیرقابل توجیه» توصیف کردند.

این 11 نفر در بیانیه‌ای با اشاره به اظهارات رهبر حزب مخالف کارگر انگلیس در جریان سخنرانی روز جمعه (سوم نوامبر، 12 آبان) در شمال شرقی انگلستان تصریح کردند که رهبر حزب کارگر انگلیس نشان داده است که برای «صدای افراد عادی این حزب هیچ ارزشی قائل نیست».

رهبر حزب کارگر انگلیس که از سوی حزب خود تحت فشار قرار گرفته تا خواستار آتش‌بس در غزه شود، به خبرنگاران گفت که تمرکز وی بر توقف رنج مردم در غزه و نه «مواضع فردی» اعضای حزب کارگر است.

حزب کارگر از موضع دولت انگلیس مبنی بر توقف درگیری‌ها در غزه به منظور فراهم آوردن شرایط برای ارسال کمک‌های انساندوستانه و درمان‌های پزشکی به فلسطینیان غزه حمایت کرده است.

با این‌حال، انور گفته است که این موضع «بی‌معنی» است و بیانگر قدرت وحجم احساسات شهرستان وی یعنی لنکشایر و دیگر جوامع سراسر بریتانیا در خصوص جنگ نیست.

فشارها به رهبر حزب کارگر به شدت رو به افزایش است و جدیدترین موج استعفا‌ها به مفهوم آن است که حزب کارگر حداقل ۵۰ عضو شورا را به خاطر موضع این حزب در مورد فلسطین از دست داده است.

از دست دادن کنترل بر شوراهای آکسفورد و برنلی و امتناع مکرر رهبر حزب کارگر برای حمایت از آتش‌بس، نارضایتی و تفرقه زیادی را درون حزب کارگر به وجود آورده است.

یکی از سخنگویان حزب کارگر در واکنش به اقدام ۱۱ عضو این حزب در کناره‌گیری از ادامه عضویت در این حزب گفت: «حزب کارگر به طور کامل درخواست آتش بس را درک می‌کند. همه خواهان مشاهده پایان این چرخه خشونت و رنج هستند. ما باید شاهد آزادی گروگان‌ها و رسیدن کمک‌ها به نیازمندترین‌ افراد باشیم اما آتش‌بس در حال حاضر این درگیری را متوقف می‌کند و گروگان‌ها را در غزه نگه می‌دارد و زیرساخت‌ها و قابلیت حماس را برای انجام حمله‌ای مشابه آن‌چه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) مشاهده کردیم، حفظ می‌کند».

وی ادامه داد: «قوانین بین‌المللی در تمامی زمان‌ها باید پیروی شود و غیرنظامیان بی‌گنان مورد حفاظت قرار گیرند. حزب کارگر خواهان توقف‌های انساندوستانه در این جنگ است. این بهترین و واقع‌بینانه‌ترین راه برای رسیدگی به نیازهای انساندوستانه در غزه است و موضع مشترک تمامی متحدان مهم ما در ایالات متحده و اتحادیه اروپا است».

سران کشورهای غربی در حالی موضع انفعال در پیش گرفته‌اند که نزدیک به ۱۰ هزار فلسطینی در جنایات یک ماهه رژیم صهیونیستی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند که شامل کشته شدن هزاران کودک و زن و سالمند فلسطینی می‌شود.